Minun tarinani

Paljon on aikaa vierähtänyt pikkuisen tytön kauppaleikeistä tähän päivään....

Tittelit

Päästyäni ylioppilaaksi, opinnot jatkuivat puutalousopiston sahalinjalla. Sieltä matka jatkui opiskelemaan puunjalostuksesta vielä lisää eli puutalousinsinööriksi.
Pohjaton uuden oppimisen haluni vei askeleet kuin varkain Jyväskylän Avoimeen yliopistoon opiskelemaan aluksi aikuiskasvatustiedettä ja sieltä aikanaan varsinaisen yliopiston puolelle lukemaan johtamista pääaineena.
Opiskelu jatkuu väitöskirjaa tehden. Mutta ihminen tarvitsee valmentajana ja konsulttina muutakin kuin titteleitä, tarvitaan ennen kaikkea kokemusta!

Kokemus

Kun piti saada omaa rahaa elokuviin, kirjoihin ja tuleviin opintoihin, niin siivoojan työt alkoivat ja sitä riitti useiden vuosien ajan aina koulujen loma-aikoina.

Kun piti nähdä, mitä on kolmivuorotyö, niin liimaajan pesti alkoi vaneritehtaalla.

Kun piti saada työkekemusta sahalta opintoja varten, sain siirron sahalle ja puutavaramyyntiin.

Kun piti saada kesäarjoittelupaikka ennen teknikoksi valmistumista, niin tieni toikin Jyväskylään myymään rakennustarvikkeita.

Valmentajan ensi askeleet alkoivat kansalaisopiston tuntiopettajana.

Kymmensormijärjestelmästä oli hyötyä, kun kasasin käsikirjoituksen VTT:llä tutkijoiden raporteista puulinjalle.

Kun piti oppia ihan oikeasti englantia tulevaisuutta varten, niin lähdin kansainvälisen kaupan kurssilla laskuttajaksi Felixstoween, Englantiin.

Minut valittiin historian ensimmäiseksi naispuoliseksi vuorotyönjohtajaksi Pellosniemen vaneritehtaille. Siellä opin esimiestyötä, esimiesviestintää, asioita työmotivaatiosta sekä pitämään kehityskeskusteluja johdettavieni kanssa.

Seuraavaksi minusta tuli tuotannonsuunnittelija viideksi vuodeksi tarralaminaattitehtaalle. Täällä opin, kuinka materiaalivirrat tulee suunnitella, jotta tulee win-win -tilanne asiakkaan ja tehtaan välille, kuinka muutosta johdetaan, kuinka organisaatiokulttuuri muodostuu ja kuinka palavereja pidetään.

Tehtaan ylösajosta opin valtavasti tuotannon vetäjänä älytarratehtaassa, puhumattakaan oikeasta tiimityöstä, henkilöstön työhyvinvoinnin ylläpitämisestä, ajanhallinnasta, projekteista, sisäisestä tiedonkulusta, palautteen antamisesta ja vastaanottamisesta....

Kannustavat ihmiset tekivät tehtävänsä ja toivat minut tähän hetkeen, yritykseni toimitusjohtajaksi. Kun vertailette asioita, joita opin eri työtehtävissäni, valmennuksieni ja kehitysprojektieni aiheisiin, huomaatte, että aiheet pohjaavat omaan kokemukseeni, ja juuri se tekee valmennuksistani niin käytännönläheisiä ja elämänmakuisia!

Jyväskylän Avoin yliopisto astui elämääni uudelleen maaliskuussa v. 2007, kun aloitin siellä henkilöstöjohtamisen tuntiopettajana. Olen ollut tuntiopettajana Avoimessa yliopistossa ja sen lukuisissa yhteistyöoppilaitoksissa kaikki nämä vuodet, opetettavat kurssit ovat vain vaihdelleet vuosien aikana.

Copyright (c) New Focus Oy